Den 16 September 2024 släpps de två första delarna av Panikljus Podcast.

Vilken kreativ resa detta varit som pågått i nästan två eller är det tre år? Det började som en Karavan som bidde till en Prolog och som slutligen hamnade i ett Panikljus.

Jag och Mia är så stolta och glada över detta samarbete. För dig som vill lära känna Mia Makila bättre rekommenderar jag ett besök till hennes hemsida.

Panikljus Podcast är en finstämd monolog-podd om att hålla livsglöden levade genom både vardagslunk och en själlös samtid. Varannan del är skriven och inläst av konstnären Mia Makila (från Epilogen Podcast) och varannat av bloggförfattaren Anna Holgersson. Panikljus vill inspirera sina lyssnare till att skapa större utrymme för ett allt djupare och självständigt reflekterande och dämed stärka sin psykologiska motståndskraft i en samtid präglad av kaos, katastrof och lite allmän panik. Avsnitten är illustrerade med ljudeffekter, musik och drama. Vill du ge oss feedback eller komma i kontakt med oss, skriv till: panikljuspodcast@gmail.com och följ gärna Panikljus Podcast på Facebook och Instagram för att ta del av spännande uppdateringar!

Panikljus Podcast hittar du där du lyssnar på poddar till exempel på Spotify, iTunes eller Podbean.

Mia och jag har lagt ner hjärta och själ i detta projekt och det är både skönt och lite spännande att skicka ut det i etern. Denna podd bryter mot trenden, saknar babbel och är allt annat än rafflande och skrikig. Den är, precis som beskrivningen, finstämd. Tänk sommarprat så får du en känsla för vart vi är på väg… Eller ja nästan, för sommarprat hamnar sällan i rymden.

Det har varit en big deal att skriva manus, då varje del har ett manus på mellan 20-25 sidor, så det är ingen improvisation utan genomarbetat. Vi gör inte detta för att nå ut till miljoner, vi gör detta för att ha bidragit med något gott, positivt i en tid som blir allt mera ego, yta och kaosartad. Vi vill värna om det fina i tillvaron -Även när man håller på drunkna i ett berg av tvätt och golv som behöver dammsugas.

Jag hoppas ni som känner en längtan efter något djupare, något med substans vill lyssna på Panikljus Podcast.

//a