Ektoparasiter är obehagliga varelser. Ektoparasiter lever i eller PÅ andra levande organismer, från dessa organismer tar de sin näring och orsakar samtidigt skada.

Till dessa typer räknas loppor, löss och fästingar.

Om värddjuret är en hund eller katt finns allehanda olika behandlingsformer för att bli kvitt ohyran.

Det slår mig att detta även gäller människor, somliga är Ektoparasiter och vissa blir värddjur som göder, föder och blir hemvist för dessa parasiter. Det slog mig i frasen att ”de tar sin näring av” samt ”orsakar skada” när jag under veckan fördjupade mig i djur.

Liknelsen är faktiskt riktigt bra ju mera jag tänker på saken.

Jag har gjort min första vecka med arbetsträning och det har varit en berg-och dalbana. Jag var rätt bra förberedd för att det skulle kännas. Vad jag inte var beredd var hur mycket det skulle betyda att faktiskt få komma igång. Eller hur orolig jag skulle känna mig. Eller hur roligt det skulle kännas att åka dit på fredag. Eller hur det däckade mig på måndag. Eller att det skulle kännas bättre på torsdag. Kort och gott en berg-och dalbana som ändå kändes rolig att kliva av på fredag.

Jag har skrivit på min privata text som är min bearbetning och den är nu uppe i 80 sidor, det gör mig stolt. Det gör mig även imponerad när jag läser, för det är faktiskt bra. Riktigt bra.

Nu är det söndag och jag känner mig redo för en ny vecka. All tvätt är tvättad och vikt eller inhängd i garderoberna. Sängen har jag bäddat ren och samtliga handdukar är fluffiga och fräscha. Lägenheten har jag städat så det doftar svagt av citron. Diskmaskinen rullar åter som den ska och jag känner mig glad, lugn och tacksam.

Mest förundrad är jag över vädret -Faktiskt! Det är ju vår?! Det väder som varit och är känns som att det är en månad för tidigt. Jag protesterar inte. Det är ljuvligt med takdropp och att snön bokstavligt talat rinner undan.

Jag köpte vackra färgstarka tulpaner på fredag efter arbetet för att sätta känslan jag kände i en vas. De sprider sin glädje i mitt städade hem som doftar citron och färska tulpaner. Inga parasiter bor här, inga ektoparasiter så långt ögat skådar

-Det är värt att firas varje dag!

//a