These shallow waters never met what I needed

I´m letting go, a deeper dive

Eternal silence of the sea

I´m breathing alive

Alan Walker, Faded (2015)

Det är en helg av innerlig stilla tillfredställelse. Så mycket bra som hänt denna vecka. Nya input, nya steg som tagit. Intressanta förfrågningar som kommit min väg. Å sedan ny hårfärg! Ääääääntligen är den där dijonsenapsnyansen borta! Tack och hej!

Det är föga nyhetsvärde i sig att jag gjort detta MEN alla som brottas med VARMA nyanser i sitt hår vet exakt hur nöjd man kan bli när dom äntligen försvinner. För min egen del är det en fråga om att åter bli tydlig. Veta hur jag själv vill se ut. Veta hur jag vill ha håret. Banalt men den som levt under isolering och kontroll, i ekonomiskt våld och med en sjukligt svartsjuk människa vet hur man försvinner. Så för mig var detta ett stort steg. Bilderna är tagen av Ebba som fixade mitt hår och färg. (Instagram @ebbab.hair)

Idag har det varit ett fullkomligt fantastiskt väder med strålande sol och ”snöstormen” som rasade är ett minne blott! Tyckte ändå det var höjden av humor att gå hem i det vädret efter mitt besök hos frisören.

Helgen spenderar jag med mina ständiga overklighetskänslor. Jag tänder ljus. Jag skapar, virkar eller skriver. Jag städar. Jag har skrotat min helt magnifika juluppsättning med amaryllis. Fyra jättelökar är nu sparade, helt galet att varje lök gav MINST två stänger, med MINST fyra klockor! Det har varit jätteroligt att ha en sådan vacker uppsättning med färg och liv, det ger sådan energi.

En annan sak som slagit mig är att jag sedan jag flyttade in hela tiden sökt Ylang-Ylang. Doften. Jag hade en duschtvål från Molton Brown med den doften, jag tog med mig en liten flaska när jag fick mina gallgångar sprängda och snittade på Karolinska. Å jag minns just hur mycket jag älskade doften. Den duschtvålen får jag inte tag på. Men jag har tänkt på oljan. Så idag har jag eldat….

Amaryllis har bytts till pärlhyacinter och får nu ta plats framför Lisa Rinnevuos Urban Angel! Samtidigt som lilla aromoljelyktan sprider sin milda doft av Ylang-Ylang. Blev rätt fascinerad när jag började kolla upp vad doften sägs ha för ”egenskaper” då det bevisligen är något jag fastnat för… Det finns lite olika svar så jag gissar att det är lika skarpa svar som veckotidningarnas horoskop -Allt från lusthöjande, till bra vid ilska och frustration till ångestdämpande. Täcker tydligen hela batteriet! Oavsett, det doftar rätt i kombination med frisk luft!

Älskar alla mina små platser och ting som talar till just mig! Jag känner en sådan glädje att göra fint, städa, fixa och dona. Den här dagen hade det varit fantastiskt att vara ute i skogen! Oavsett om jag så bara suttit på en stubbe, men nästa helg blir det mer av den varan. Jag hoppas till exempel på att få hänga med och se hur man riggar en åtelkamera! Hörde om en man som fått närmare hundra bilder till sin telefon med bilder. På skator! Man får väl helt enkelt tänka till.

När jag var i skogen förra helgen sökte jag efter ugglan men såg inte en susning av henne. Undra om hon kommer tillbaka denna sommar? Det är helt otroligt att det redan är februari. Plötsligt rusar tiden igen, efter att ha stått blickstilla i nästan ett år.

Nu skall jag montera några rutor på min pläd, är så exalterad över att få börja använda specialgarnet som jag köpt enbart för montering. Namnet Galactic lät lovande och var över förväntan färgstarkt -Precis som jag vill ha det med andra ord!

I am breathing alive!

//a